Cum se curata fiecare tip de covor

Cum se curata fiecare tip de covor

Cum se curata fiecare tip de covor

tipuri covoare

Covoare cu smocuri

Aceste tipuri de covoare trebuie aspirate in directia fibrelor, fara sa folosim duza cu perie. Petele trebuie tamponate si absorbite cu un servet uscat. Pentru inlaturarea petelor,putem folosi o solutie dizolvata in apa rece pe care o putem amesteca cu detergent, astfel incat amestecul va actiona bland. Petele vechi sunt mai greu de indepartat acasa. Nu folosesti solutii de curatare pentru ca riscul sa deteriorezi covorul este foarte mare.

Covoare din fibre sintetice

Inainte de a spala covorul de acest tip, trebuie sa verificam eticheta de ingrijire si sa ne asiguram ca dispunem de un spatiu aerisit pentru a fi uscat, de preferabil la soare. Cat timp acesta sta la uscat, trebuie sa stea intins, nu agatat pentru a nu-si modifica forma. Pentru spalare, poti folosi o solutie rezultata din amestecul: apa + detergent cu actiune blanda. Aplicam pe toata suprafata covorului, iar ulterior clatim foarte bine.

Covoare din fibre naturale

Uneori avem impresia ca, din covorul nostru, rasare un “ smoc nou” sau “ rug sprouting” in engleza. Acest fenomen este destul de frecvent si se datoreaza faptului ca fibrele de lana se desfac din nod si se ridica deasupra covorului. Sub nici o forma nu trebuie sa le smulgem, pentru ca riscam sa destramam covorul. Solutia ar fi sa tunzi firele inalte pentru a ajuge la aceeasi dimensiune cu celelalte, iar apoi sa aspiram zona respectiva. Daca versi lichid pe covor, absorbim pata prin tamponare cu un servet curat. Procesul se va face din margini catre interior, ca sa nu se fixeze in fibre, apoi il vom duce la spalatorie.

Pentru a continua vizualizarea articolului, apasa AICI.